A+ R A-

Dragi băimăreni, maramureşeni, români

Anul 2012 a fost pentru noi toţi, un an plin de încercări şi greutăţi. Pe fondul crizei economice mondiale, a obligaţiilor şi restricţiilor impuse de Uniunea Europeană, au fost prea puţine motive de satisfacţie pentru comunităţile locale, pentru români în general. Multe dintre proiectele demarate sau aflate în derulare nu au fost finalizate şi asta se datorează, pe lângă reducerea fondurilor guvernamentale, şi blocării finanţărilor europene pe motive de corupţie.

Prefectul Sorin Rednic a declarat că, în această dimineaţă, au fost transportate in teritoriu toate materiale electorale pentru desfăşurarea scrutinului electoral de duminica al alegerilor parlamentare.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus: "Angajaţii instituţiei au pregatit pe rutele stabilite in planul general de măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor toate materiale electorale (buletine de vot, ştampile de control, ştampile cu inscripţia "Votat", timbre autocolante, tuş, tuşiere, broşuri, pliante).

După ce a raportat premierului costuri cu deszăpezirea cu 30% mai mici în această iarnă faţă de anul trecut, Compania de Drumuri va plăti şi 67.000 de euro pe curăţarea unui kilometru. Suma este de 12 ori mai mare decât cea plătită în Germania pe un kilometru de autostradă.
Ajunsă în pragul iernii fără contracte de deszăpezire pen­­­­­tru porţiuni în­tregi ale autostră­zii A2 şi la finele unui an în care nu a fost în stare să selecteze firmele care să efectueze astfel de lucrări, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a selectat în pripă câteva firme care să cureţe de zăpadă şi gheaţă autostra­da în iarna aceasta. Preţurile sunt pe măsură, ajungând până la 67.000 de euro pe kilometru.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Dovedind aplecare asupra problemelor real cu care se confrunta tinerii din zilele noastre, dar si profitand cumva ca Sfintele Sarbatori bat la usa, Excelenta Sa Sorin Rednic, Prefectul Judetului Maramures a coborat in iarba, ca si-n copilarie.
El a oferit micilor campioni judeteni de la Juniorii D ai clubului SALINA OCNA SUGATAG, astfel devenind un complice al lui Mos Nicolae.
Gandul lui bun este ca acesti tineri sa ramana ancorati in ceea ce fac acum si sa aduca si pe viitor cinte acestui judet.

Procedura la alegeri parlamentare

Email Imprimare PDF

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 26 Maramureş, judecător Maria Codrea şi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în desfăşurarea şi organizarea alegerilor parlamentare au procedat astăzi, 6 decembrie a.c., la instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din zona Baia Mare.
Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul, potrivit delimitării făcute conform legii.
Cetățenii Români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, își exercită dreptul de vot la una din secțiile de votare din țara în care și-au stabilit domiciliul sau reședința.
Cetățenii Români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința într-o țară în care nu sunt înființate misiuni diplomatice sau oficii consulare și în care nu au fost organizate secții de votare, își pot exercita dreptul de vot la una din secțiile de votare din orice țară care face parte din respectivul colegiu uninominal.

Vremea s-a racit fata de intervalul precedent. Cerul a fost temporar noros. Izolat in cursul noptii a nins.Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 0.6 l/mp, la Ocna Sugatag. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 65 km/h la Vf. Iezer, unde a  spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost de 0 grade Celsius  la Targu Lapus si 1 grad Celsius in Baia Mare , Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei. Stratul de zapada existent la munte masura aseara 17 cm la Vf. Iezer.

Soluţia care ne-ar putea feri de inundaţii a fost vândută străinilor. În timp ce noi ne chinuim cu saci cu nisip, o invenţie salvatoare a unui român a ajuns în Ucraina. Este vorba despre digurile modulare care au fost inventate de un inginer din Baia Mare.
Se întâmplă an de an în România: sate întregi sunt acoperite de ape. Inundaţiile iau vieţi şi case, iar autorităţile scot bani grei din vistierie pentru a-i ajuta pe sinistraţi.
Inginerul Paul Mateescu a lucrat şapte ani pentru a găsit singura armă cu care românii ar fi putut lupta eficient cu apele. "Se evită acea muncă teribila de cărat a sacilor de nisip. Invenţia mea s-ar putea utiliza şi reutiliza", a spus inventatorul.

Serviciile de evidenţă a populaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor vor avea săptămâna viitoare program cu publicul prelungit şi vor lucra şi în ziua alegerilor pe 9 decembrie pentru ca persoanele care nu deţin documente de identitate valabile să le poată obţine.
"Serviciile de evidenţă a persoanelor vor asigura, în săptămâna premergătoare alegerilor, program extins de lucru cu publicul, inclusiv în zilele de sâmbătă 8 decembrie şi duminică 9 decembrie, în ziua alegerilor", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

WEEK-END CU INTERVENŢII

Email Imprimare PDF

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 37 de intervenţii în acest week-end. Din total, cele mai multe- 32, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 13 au fost la traumatisme, 11- la diverse afecţiuni medicale, 4- la accidente rutiere, 2- la transport interclinic, respectiv câte 1- la stop cardiorespirator neresuscitat şi intoxicaţii.
În noaptea de sâmbătă, 01.12, pe duminică 02.12, personalul SMURD şi pompierii din echipajele de descarcerare au fost solicitaţi la trei accidente rutiere. Astfel, sâmbătă, 01.12, în jurul orei 23.00, echipajul ambulanţei de Terapie Intensivă Mobilă şi unul de prim ajutor callificat S.M.U.R.D. au intervenit, împreună un echipaj de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian”, Baia Mare, la un accident rutier care a avut loc pe strada 22 Decembrie din municipiu.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au semnat un Protocol de colaborare care are drept scop creșterea încrederii publice în sistemul judiciar și în serviciile de asigurare oferite de asigurători.
Protocolul, care este încheiat pe o durată de 5 ani, prevede, printre altele, schimbul reciproc de informații între cele două instituții semnatare privind conduita procesuală a societăților de asigurare și a magistraților în raporturile cu acestea, participarea la întâlniri și seminarii pe probleme de interes comun, precum și colaborarea pentru realizarea dezideratului comun de pregătire profesională continuă a persoanelor din domeniul asigurărilor și a magistraților.

Printre companiile contractate pentru lucrările de deszăpezire din această iarnă se numără unii dintre cei mai mari constructori locali
CNADNR are un buget de 250 milioane lei pentru contractele de deszăpezire din această iarnă, mai mic cu peste 15% faţă de nivelul fondurilor plătite iarna trecută, care s-au ridicat la 300 milioane lei, a declarat pentru Mediafax directorul general al CNADNR, Mircea Pop.
"Bugetul pentru iarna 2012-2013 este de 250 milioane lei. Cheltuielile de iarna trecută s-au ridicat la 300 milioane lei", a spus şeful CNADNR. Potrivit datelor transmise de Compania de Drumuri, printre companiile contractate pentru lucrările de deszăpezire din această iarnă se numără unii dintre cei mai mari constructori locali, precum Spedition UMB şi Tehnostrade, deţinute de Dorinel Umbrărescu, Romstrade (Nelu Iordache), Delta ACM (Florea Diaconu) sau Pa&Co (Costel Căşuneanu).

Pagina 1 din 159

Dosar de candidat