A+ R A-

Alegeri parlamentare 2012

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Luand act cu tristete de faptul ca pe ultima suta de metri a campaniei electorale UNII candidati, in loc sa se aplece asupra programelor proprii sau asupra problemelor societatii au inceput sa joace murdar, candidatii PER din Maramuresul Istoric au decis sa nu participe la nicio alta dezbatere.
Cata vreme discutiile dintre candidati au vizat numai o concurenta de programe si nu una de muschi sau jigniri, am participat la absolut toate confruntarile de idei.

Apel la toti romanii din diaspora !!

Stimati prieteni sunt Gavrila Hantig cunoscut voua Gabi Hantig si candidez din partea PER pentru colegiul 5 Borsa-Viseu .In colegiul 3 Borsa-Viseu-Mara -Cosau la Senat , care cuprinde si in colegiul meu , candideaza si stimatul nostru Primar Toader Mihali (Tony Mihali) , tot din partea PER.

De asemenea dupa cum stiti deja , din diaspora din partea PER candideaza pentru Senat Savoiu Ion.
A-si dori sa intelegeti faptul ca daca la alegerile locale , cand Tony a iesit Primar , VOTUL vostru a ajuns direct la el, de data aceasta voturile voastre nu ajung direct in colegiile noastre .
Insa, daca tot sunteti TRUP si SUFLET pentru noi , VA RUGAM sa mergeti la vot si sa votati PER, adica Savoiu Ion, candidatul nostru pentru diaspora.

Haideți să arătăm că ne pasă!

V-ați săturat să fiți sclavi în propria țară? Sunteți sătui de sărăcia și greutățile de zi cu zi? Vă doriți un trai decent? Dacă răspunsul este "Da", atunci haideți să ducem schimbarea până la capăt. Nu stați de o parte. Nu vă mai lăsați călcați în picioare. Exprimați-vă părerea și VOTAȚI, acesta fiind un drept constituțional pe care nu are nimeni dreptul să vi-l ia.
Sighetul, Vișeul și Borșa nu sunt doar cele trei mari localități reprezentative ale Maramureșului Voievodal. Aici nu este locul unde se "agață harta în cui". Este locul unde natura a încununat frumusețea patriei. Este locul unde Dumnezeu a dat înțelepciune oamenilor. Este colțul de rai încărcat de tradiție, datini și obiceiuri. Tot aici sunt oameni harnici care au demonstrat și încă arată că sunt mândri că sunt români. Pentru ei, noi, toți cei care îi vom reprezenta în Guvernul României trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a-i ajuta.

Ioan Doru Dancus, candidatul ARD pentru Camera Deputatilor din Colegiul 6 Sighet, si-a inceput saptamana tot in mijlocul oamenilor din Maramuresul Voievodal. De data aceasta viitorul deputat a vorbit cu oamenii din Sighet, Vadu Izei,Sapanta,Oncesti si Sarasau. Ioan Doru Dancus are o serie de proiecte si initiative legislative pentru maramuresenii din Colegiul in care candideaza, pe care doreste sa le aplice dupa ce va iesi deputat.
Ioan Doru Dancus (ARD) a participat la Sfanta Liturghie de la Biserica ortodoxa din Vadu Izei, unde preotul paroh Vasile Hotico, ieudean la origine, i-a urat lui Doru Dancus mult succes si daca va ajunge in Parlamentul Romaniei sa nu uite de vadeni. Dupa iesirea de la biserica a fost lansata campania „Dor cu Doru” in cadrul careia candidatii ARD au avut intalniri spontane cu alegatorii din localitatile Barsana, Oncesti, cartierul Iapa din Sighetu Marmatiei, Sarasau si Sapanta. Oamenii au fost foarte placut impresionati  de intalnirea cu candidatii.

Alegerile parlamentare pe înţelesul tuturor

Adevărul continuă serialul „De ce să merg la vot?” cu un articol în care legea electorală este explicată pe înţelesul tuturor. Pentru că, în actuala configuraţie a procesului legislativ, fiecare vot contează. La propriu.

Legea electorală pentru alegerea Parlamentului, adoptată în 2008, se află în faţa celui de-al doilea test. Actuala lege e ca un malaxor în care intră buletine de vot şi din care ies mandate de parlamentar. Însă mecanismele acestei proceduri, deşi vechi de patru ani, încă sunt greu de descifrat.

Ne mândrim peste tot cu tradițiile noastre, cu talentul maramureșenilor, cu creativitatea noastră. Facem cinste lumii pe unde mergem, fie că e vorba de sculpturi, de cântecele noastre, de ospitalitatea sau de sufletul nostru. Îmi doresc ca toate aceste talente ale maramureșenilor să le aducă un plus de valoare, să producă bani, să arătăm lumii că suntem o țară specială. Arta, meșteșugurile tradiționale, turismul cultural,  sunt câteva din domeniile care trebuie să atragă admiraţia întregii lumi. Talentul este aici. Trebuie doar un imbold pentru a-l stimula, iar eu, împreună cu colegii mei, putem să facem acest lucru pentru Maramureș.

Cand vorbim de Maramures il asociem inevitabil cu traditiile, Bisericile din lemn, peisajele noastre inegalabile si cu turismul cultural de necontestat. Din pacate, pe fondul unei crize globale, maramuresenii sunt din ce în ce mai dispersati prin lume, iar acest lucru duce la pierderea traditiilor, a obiceiurilor si implicit la nedezvoltarea turismului.
Acesta din urma reprezinta un domeniu din care s-ar putea castiga suficient si s-ar putea relansa economia Maramuresului. In acest sens exista numeroase parghii precum: o asociere inteligenta a mestesugarilor la nivel de bresle, a pensiunilor si asociatiilor, respectiv a firmelor din turism.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a afirmat azi, 5 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că susţine o parte a candidaţilor USL. Printre aceştia, în mod special pe cei care candidează pe zona Maramureşului Voievodal.
“Din întreaga listă a Uniunii Social Liberale susţin dintre candidaţi şi apreciez campaniile pe care le-au făcut domnul Gheorghe Simon, pe Colegiul Vişeu – Borşa, domnul Liviu Marian Pop, pe Colegiul 3 Senat, domnul senator Sorin Bota, pe Colegiul de Senat Lăpuş, domnul Călin Matei, pe Colegiul Codru, domnul Vasile Berci, pe Colegiul Mara-Cosău, domnul Florin Tătaru, parţial pe zona Baia Mare, candidat în Colegiul nr. 2, Baia Mare Est, dar şi Cornelia Negruţ, pe Camera Deputaţilor Colegiul  6 Sighet”, a subliniat primarul Cătălin Cherecheş.

La videoconferinţa Ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, cu prefecţii şi comandamentele judeţene de iarnă s-a menţionat faptul că prognoza meteorologică prevede precipitaţii sub formă de ninsoare în intervalul 8-10 decembrie. Acesta a solicitat o monitorizare unitară a situaţiilor de urgenţă, respectiv intervenţia operativă a structurilor abilitate să asigure desfăşurarea  traficului rutier. Ministrul Administraţiei şi Internelor a cerut asigurarea condiţiilor normale de viaţă pentru cetăţeni, prin asigurarea funcţionării serviciilor de utilitate publică. Poliţia Rutieră va verifica şi în perioada următoare echiparea cu anvelope de iarnă a autovehiculelor care se deplasează pe drumurile publice din ţară, respectiv dacă situaţia meteorologică o va impune, nu se va permite accesul lor în zonele afectate.  O altă măsură a vizat funcţionarea corespunzătoare a prizelor de apă din cadrul sistemelor de gospodărire.

După un an de muncă, mulţi dintre români îşi fac socotelile pentru a vedea dacă îşi permit să-şi petreacă un concediu într-o staţiune din ţară. Neavând salarii foarte ridicate, una dintre ofertele cele mai la îndemâna bugetarilor erau biletele de odihnă alocate prin casele judeţene de pensii. Însă, în acest an, acestea nu s-au mai acordat. Liviu Marian Pop, candidat pentru Colegiul 3 Senat, susţine că va face demersurile necesare, astfel încât din 2013, programul să fie reluat.

Gheorghe Birlea, candidatul ARD pentru functia de senator in Colegiul 3 Senat Borsa-Viseu, Sighetu Marmatiei critica dur ipocrizia pe care o arata USL de cand este la guvernare.
El a dat ca si exemple concrete indicatorii economici din ultimele cinci luni, care arata o scadere importanta a exporturilor, investitiilor si cresterea preturilor.
“Romania n-a iesit inca din criza si, datorita proastei guvernari, exista toate premisele ca Romania sa reintre in recesiune. Cine compara indicatorii economici de pe ultimele cinci luni, are dovada clara a derapajului in care am intrat prin scaderea exporturilor, descurajarea investitiilor si a investitorilor, cresterea galopanta a preturilor. Aceste realitati ingrijoreaza indeosebi oameni de afaceri straini interesati de mediul economic din Romania.

Pagina 1 din 7

Dosar de candidat