A+ R A-

Stefan Buciuta si transparenta obtuza din UUR….

Email Imprimare PDF

In sfarsit, domnul presedinte al UUR  Stefan Buciuta,doreste sa lucreze ,,pe fata,, adica transparent.  Asta se explica prin faptul ca in Curierul Ucrainean, nr.207-208/ianuarie 2012,prezinta planul de actiuni si proiecte culturale ale UUR pe anul 2012.
Un plan de actiuni , bogat, roditor si benefic pentru rotunjirea veniturilor in buzunarele unora care desfasoara aceste  activitati doar pe hartie si ….mai  impart cate doi- trei mici la ucraineni. Nu vreau sa supar pe nimeni, in special pe domnul Miroslav Petretchi care a promovat acea oferta speciala, un pret foarte special ….

Patru mici , o apa minerala sau bere (la alegere),in cuantumul diurnei de 30 lei alocati pentru participantii la actiuni culturale.  Punem raul in fata … daca il deranjeaza pe domnul afirmatia mea , o voi dovedi cu poze,martori , ce doreste inimioara lui.
Citind cu atentie planul de activitati din cadrul UUR,am constatat ca unele lucruri  ma nelinistesc,ma supara , iar unele probabil vor fi benefice, mai ales pentru dl.Buciuta Stefan,presedintele UUR si derutat in Parlamentul Romaniei.
1. si in acest an ca dealtfel in aniii trecuti,cu exceptia anului 2008,comuna Repedea, nu este inclusa in ale plan, desi in localitate traiesc cca 4800 locuitori de etnie ucraineana. Oare unde sunt repartizate alocatiile bugetare, care cred ca erau prevazute si pentru Repedea . Probabil domnul presedinte al Comisiei de Cultura,dl.Ioan Robciuc a omis sa treaca pe lista si Repedea. Cine stie o fi uitat omul,dar ma gandesc ca nu cumva intr-o luna sa uite sa-si treaca  drepturile de autor pentru traducerile unor articole care apar in Curierul Ucrainean, sau pentru articolele care le scrie dinsul  si le semneaza Buciuta.  
2. se poate vedea ca la pozitia 44,apare  activitatea ,,Cunoasterea locului de origine (Poienile de sub Munte),Arad.  
Cred ca acesta activitate trebuia sa fie inclusa mai demult,iar domnul Buciuta ar trebui sa-si cunoasca mai bine locul de origine. Sa vina in satul lui sa vorbeasca cu oamenii, sa se intereseze de soarta acestora, sa treaca la Caminul de batrani cu ceva cadouri,sa intre la biserica  si plus sa ia legatura cu un profesor de geografie, ca … Poienile de sub Munte nu se afla in Arad.
Ca si completare in acest plan de activitati, as propune o intalnire a presedintelui UUR cu consiliul de conducere, sau convocarea unui congres extraordinar, la care domnul Buciuta sa-si dea demisia, atat el cat si cei cu care a mancat acei patru mici cu 30 lei, la una din activitatile organizate in Craciunesti.

Se apropie campania electorala, stimate domn Presedinte . Va asteptam cu mare drag, si daca tot va plac asa de mult micii , am sa va ofer chiar eu,cu treizeci lei,o caserola cu mici.  Apa minerala va fi bonus.

Numai Bine !

Click pentru a vedea Planul de actiuni si proiecte culturale ale UUR pe anul 2012

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Dosar de candidat