A+ R A-

SCHIMB DE EXPERIENTĂ UCRAINA – ROMANIA IN CADRUL PTOIECTULUI TRANSFRONTALIER ,,CĂMINUL CULTURAL – LIANT AL COOPERARII TRANSFRONTALIERE ’’

Email Imprimare PDF

Căminul Cultural Repedea, din comuna Repedea, în parteneriat cu  Consiliul Judeţean  Maramureş, ”Asociaţia pentru Dezvoltare Locala Ivan Krevan”, Primăria comunei Poienile de sub Munte, Comuna Bistra, parteneri interni, Casa Raionala de Cultura din Rakhiv si Primăria comunei Bogdan din Ucraina, parteneri externi, derulează, în perioada 16 decembrie 2010-15 martie 2012, proiectul, Căminul Cultural – Liant al cooperării Transfrontaliere”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.


Valoarea totala a proiectului 008/2010 este de 114.530,00 euro.din care 98.999,98 (86,44%) contributia UE iar diferența de 15.530,00 euro contributia aplicantului,a partenerilor de proiect si ajutorul de stat.

În perioada 09.03.2012-12.03.2012,un grup de 15 persoane,operatori culturali,directori de camine culturale,bibliotecari,profesori s-au deplasat in Ucraina,Raionul Rakhiv pentru a  participa  la Schimbul de experiență  prevazut in calendarul  proiectului transfrontalier ”Căminul Cultural – Liant al cooperării transfrontaliere”.

Delegatia a fost condusa de catre Dl.Mekola Berkela,Presedintele Consiliului Raional Rakhiv , Vicepresedintele Mikhailo Firka. La schimb a mai partipat Printa Volodemer, manager la Directia de Dezvoltare Regionala a Turismului,Culturii si Sport din Rakhiv,secretara Primariei Bohdan din Ucraina , Doamna Bocicor Natalia.

Prin  intermediul acestui schimb de experienta s-a realizat  intalnirea intre responsabilii culturali din zona tinta a proiectului pentru ca acestia sa schimbe idei,pareri,sa vada modele de buna practica din alte parti si sa invete unii de la altii cum sa administreze caminele culturale. Au fost vizitate Caminele Culturale din Bistra,Poienile de sub Munte,Valea Viseului ,Repedea.

Duminica 12 martie 2012,in Repedea, a avut loc intalnirea la masa rotunda  intre reprezentantii administratiei publice de pe Valea Ruscovei , oficialitati de la Consiliul Judetean Maramures si Ucraina.

Rolul acestei activitati este de a pune fata in fata persoane din cele doua tari care   se ocupa cu actul cultural in mediul rural.

Mai multe informații despre proiectul „Caminul Cultural – Liant al cooperarrii transfrontaliere” pot fi obținute de la domnul Vasile Popovici-manager de proiect la, telefon mobil 0730183119 sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Pentru eventuale   sesizări legate de Programul de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013,contactaţi: http://www.huskroua-cbc.net/.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Dosar de candidat