A+ R A-

Dansuri politice, reveniri spectaculoase

Email Imprimare PDF

Startul campaniei electorale din toamna acestui an, readuce pe scena politică locală o serie de reaşezări în interiorul partidelor politice din Maramureş, permutări ce în campania localelor nu se adevereau.
Cu o aură de învingător a fost reprimit în PD-L, Corin Cherecheş, fostul candidat pentru primăria municipiului Baia Mare. Domnia sa, revine în partid de astă dată, în funcţia de prim-vicepreşedinte, funcţie în care-l are secund pe Doru Leşe, candidat la parlamentare, ce nu prea mai are timp de problemele partidului.
Dl. Cherecheş şi-a făcut o intrare triumfătoare, anunţând că şi-a închis orgoliile de politician în debaraua de acasă şi e dispus să rupă hamul democrat-liberal. În urmă cu patru luni, Cherecheş, plângea într-o conferinţă de presă, supărat fiind pe electoratul băimărean care nu l-a adus în postura de city manager al primărie aşa cum visa. Printre lacrimi, asistat de colegi, candidatul PD-L la primăria Baia Mare s-a întors în piscina afacerilor unde a realizat că fără un colac de salvare suficient de gros în pereţi ar putea dispărea cu totul din peisaj.
Actualul prim-vicepreşedinte PD-L Maramureş, Corin Cherecheş mai stârneşte şi acum zâmbete unora prin cele câteva clipuri electorale prin care ne îndemna să ne „facem baia mare”, votându-l . Cum electoratul a fost sceptic la asemenea propuneri fanteziste, Cherecheş a fost eliminat prin votul cetăţenilor în favoare candidaţilor PSD şi UDMR.
Ce ar putea aduce revenirea acestuia într-o funcţie cheie la PD-L? La prima vedere, nimic nou. Doar că preşedintele partidului, Mircea Man, are un adjunct, un posibil finanţator pentru partid şi intermediarul  apariţiilor mediatice pe cele două entităţi media aflate în portofoliu. Ar mai fi un aspect. Cel al afacerilor. Afaceri care ar avea de suferit în urma unor situaţii neplăcute, l-ar putea împinge pe Cherecheş în postura unei victime politice perfecte.
Plecarea unui consilier judeţean al PSD spre un alt partid politic, în urma unor neînţelegeri interne l-a adus pe Anton Relu Iancu, într-o poziţie vizibilă după ani îndelungaţi de anonimat în partid. Iancu, amator al jocurilor de culise în PSD, orchestrator  talentat alături de Florin Tătaru a unor stări tensionate în partid, îl readuce la vedere după o şedere discretă fără mari efecte. Adept al micii conspiraţii interne, Anton Relu Iancu, bun amic dealtfel al proaspătului prim-vicepreşedinte PD-L Cherecheş, va fi nevoit de astă dată să lucreze la vedere, public. Mult timp, Iancu a fost suspectat de colegii din partid că deja s-ar fi înrolat în PD-L, renunţând la PSD, lucru care l-a făcut şi fostul preşedinte al PSD, Liviu Bechiş. În rest, Iancu nu va face altceva decât un exerciţiu de acrobaţie administrativă alături de alţi colegi din partid.
Un alt nume: Sorin Bota, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, candidează în colegiul 3 pentru Senat din partea PSD (zona Codru-Chioar-Lăpuş). Bota revine în Maramureş cu gândul că ar putea atrage voturile necesare care să-l propulseze spre senat, numai că în acelaşi colegiu uninominal mai candidează democrat-liberalul Mircea Radu Munteanu, liberalul Mircea Ciocan, fostul diplomat Pavel Suianu din partea PRM, Mihaly Kokenyesdi-UDMR, Ioan Turcu - PNG şi Vasile Ştefan Paşca- PPPS. Într-o asemenea aglomeraţie, Bota are probabil şanse  minime să atingă voturile necesare.
O altă reântoarcere în arena candidaturilor parlamentare poartă semnătura dr.ului Mircea Mihordea din PRM. Fost senator, Mihordea s-a decis că nu e bine să rămână în afară mai ales cînd PRM Maramureş trece printr-o penurie de personalităţi şi abandonuri în lanţ.
O altă candidatură care promite e şi cea a democrat-liberalului, Gheorghe Mihai Bârlea, fost prefect. Dansul a început, iar îmbrăţişarea electoratului e asigurată pentru 30 de zile cu promisiuni incerte.

Publicat pe http://www.jurnaluldevineri.ro la data de 30 octombrie 2008

http://www.jurnaluldevineri.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=430:dansuri-politice-reveniri-spectaculoase&catid=42:interesul-poart-stresul&Itemid=62

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Dosar de candidat